Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες χάκερς «Αegean CCU» χτύπησαν τα Σκόπια

Οι Αegean CCU, μια νεοεμφανιζόμενη ομάδα, ως έναρξη της δραστηριοποίησής της στο Ελληνικό hacking στερέωμα, πραγματοποίησε την πρώτη της δυναμική εμφάνιση με ισχυρό χτύπημα εναντίον του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών των Σκοπίων.

Φαίνεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ομάδα διαφέρει πολύ από αντίστοιχες ομάδες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και θα μας απασχολήσει πιθανόν για αρκετό καιρό με τις δραστηριότητές της.

Λιγοστά πράγματα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για την ομάδα Aegean CCU με το ιδιότυπο σχήμα ως χαρακτηριστικό logo.


Mιά ολιγάριθμη ομάδα που αποδυκνείει ότι διαθέτει ιδιαίτερα <…>
υψηλή τεχνική κατάρτιση, παραμένει εξαιρετικά «κλειστή» και άρτια οργανωμένη, πραγματοποιώντας «χειρουργικά» χτυπήματα εναντίον κυβερνητικών στόχων του εξωτερικού όπως έχουν αναφέρει σε προηγούμενή τους δήλωση.

Το πρώτο τους χτύπημα στράφηκε όπως διαπιστώνουμε εναντίον κυβερνητικού στόχου της χώρας των Σκοπίων.

Παρά τα (λιγοστά οφείλουμε να ομολογήσουμε) σχόλια αναγνωστών που αμφισβητούσαν τις ικανότητες και τις υποσχέσεις της ομάδας «Αegean CCU», διαπιστώνουμε οτι διαψεύτηκαν πανηγυρικά!

Η Aegean Cyber Crime Unit, δημοσιοποίησε  όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν το χτύπημα εναντίον του Υπουργείου Μεταφορών και διαπιστώσαμε οτι η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας ξεφεύγει από τις καθιερωμένες μεθοδολογίες και αυτά που μας είχαν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα ως τρόποι επίθεσης.

Παραθέτουμε παρακάτω τα σχετικά Screenshots όπου διαπιστώσαμε ότι οι «Αegean CCU» έχει τοποθετήσει το μήνυμα

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου αλλά και logo της ομάδας Aegean CCU στην ιστοσελίδα του Υπουργού, υποδυκνείοντας οτι διαθέτουν πλήρη πρόσβαση στον συγκεκριμένο εξυπηρετητή :


mtc.gov .mk .screenshot1 [Αποκλειστικό] Aegean CCU εναντίον του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών!

mtc.gov .mk .screenshot2 [Αποκλειστικό] Aegean CCU εναντίον του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών!

Aντίστοιχη αλλοίωση πραγματοποιήθηκε και στην Αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας όπως βλέπουμε παρακάτω:
 mtc.gov .mk .screenshot3 [Αποκλειστικό] Aegean CCU εναντίον του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών!

Διαπιστώνουμε μάλιστα για πρώτη φορά ότι η συγκεκριμένη ομάδα επέλεξε έναν εντυπωσιακό τρόπο να αποδείξει την πρόσβαση της. 


Δημοσιοποιεί  Video που υποδυκνείει τις πλήρεις δυνατότητες και την πρόσβαση που διαθέτει στις υποδομές του Σκοπιανού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σε δήλωσή τους οι Aegean Cyber Crime Unit αναφέρουν μεταξύ άλλων οτι «στόχος τους ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένο υλικό» ενώ δεν είναι προτεραιότητά τους η αλλοίωση της ιστοσελίδας, απλά θέλησαν με αυτό τον τρόπο να πούν την «Ελληνική τους καλημέρα και τίποτα παραπάνω» όπως αναφέρουν μιας και «δεν επιθυμούν για κανένα λόγο την άσκοπη προβολή τέτοιων ενεργειών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου