Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ "ENERGA" ΚΑΙ "HELLAS POWER"

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ! ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ! ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΥΟ ΔΕΚΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 469/2012 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση των δύο εταιρειών και ακυρώνει την υπουργική απόφαση που επέβαλε τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τα έτη 2009-2010-2011.


Η απόφαση μεταφράζεται σε επιστροφή από τον ΔΕΣΜΗΕ ποσού 40 εκατ ευρώ για την Energa Power Trading και άλλων 30 εκατ. ευρώ για την Hellas Power.

Δεδομένου ότι οι οφειλές των εταιρειών προς τον ΔΕΣΜΗΕ για αγορές ρεύματος ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ, η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει τις διεκδικήσεις του κρατικού φορέα και τον καθιστά αυτόματα οφειλέτη των δύο εταιρειών.

Πάντως πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα ακολουθήσουν αρκετά ακόμα επεισόδια στο σήριαλ, αφού η αρχή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών με την αιτιολογία ότι εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντι να το αποδίδουν στη ΔΕΗ και στο ΔΕΣΜΗΕ, τα χρήματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Παράλληλα και η προϊσταμένη της εισαγγελείας πρωτοδικών έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι δύο εταιρείες παραδέχονται την ύπαρξη των λογαριασμών θεωρώντας τους νόμιμους και ο νέος μέτοχος των εταιρειών, το fund Worldwide Energy έχει δηλώσει πως θα κινηθεί δικαστικά και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του, προκειμένου να προσβάλει τις αποφάσεις διαγραφής των εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εκτός από τις οφειλές ΥΚΩ για τις οποίες δικαιώθηκαν, οι δύο εταιρείες διεκδικούν 40 εκατ. ευρώ για το 2011 από την υπερχρέωση της κατανάλωσης ενέργειας των πελατών τους και 30 εκατ. ευρώ απο τον μη υπολογισμό της παραγωγήςενέργειαςαπο ΑΠΕ που ανέβαζε την Οριακή Τιμή Συστήματος κατά 10%.

NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου