Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ" ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΙΕΣ "ΣΧΕΣΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΡΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ...

Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο θέλει πίσω από τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007 να κρύβονται Σκοπιανοί πράκτορες.


Το έγγραφο των Ενόπλων Δυνάμεων, στοιχεία του οποίου αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Δημοκρατία", δόθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος το προώθησε στον τότε υφυπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Οι πυρκαγιές, σύμφωνα με το σημείωμα, αποδίδονταν σε έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων.

"Ανατέθηκε στον δήμαρχο Λύκενας στην Αλβανία να στρατολογήσει ομάδα εκτελεστών της επιχειρήσεως. Η ομάδα, 10 - 12 άτομα, σκοπιανής καταγωγής, με αλβανικά διαβατήρια, έφτασε στην Ελλάδα προέβη σε αναγνωρίσεις", σημειώνεται.

Στόχος, όπως αναφέρεται, ήταν "η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ".

"Προσπαθούσα να αναχαιτίσω τους εκτελεστές και με έλεγαν τρελό", ανέφερε στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Βύρων Πολύδωρας, που τότε έκανε λόγο για ασύμμετρες απειλές, οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και ίχνη που άφησαν οι εμπρηστές.

Υπενθυμίζεται πως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 269 εκτάρια περίπου.

Αυτό το έγγραφο έρχεται λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς ελληνικών δασών. Η αναδίπλωση βέβαια μετά τον σάλο που προκλήθηκε ήταν άμεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπεισε με τα λεγόμενά του την ελληνική πλευρά.

NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου