Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κίνημα συμπαράστασης στην Ελλάδα

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.



Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα "χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα" τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.


 "Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!", τονίζεται.
Γάλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου έξω από την γαλλική πρεσβεία, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Την ίδια στιγμή δύο Ιταλοί δήμαρχοι πρόσφεραν συμβολικά ένα μισθό στην Ελλάδα, θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ευρώπης, θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

 Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Μήνυμα σε όλο τον κόσμο από το Παρίσι
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας".  Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: "We are all Greeks".
Το ραντεβού στο Παρίσι, έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για "δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).
Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων".
Συμμετέχει επίσης και το " Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : "Είμαστε όλοι Έλληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός ".
Δεν είναι γνωστό για την ώρα εάν πρόκειται να γίνει και πορεία προς την ελληνική πρεσβεία, η οποία δεν είναι και πολύ μακριά από το Τροκαντερό.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου