Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ Ε. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ" ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ. 

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ "ΕΓΚΡΙΤΕΣ" ΠΕΝΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΕΚΟΣ) ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΣΙΔΕΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΥΝ"...

Διπλασιασμό των μυστικών κονδυλίων που διατέθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών το 2011 κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ στην κατάθεσή της στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Σπ. Μουζακίτη, που ερευνά την υπόθεση.


Αλλά και το 2010, σύμφωνα και με τις ερωτήσεις της κ. Βόζεμπεργκ στη Βουλή, από τα 18 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί δόθηκαν τελικά 68 εκατομμύρια, υπέρβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με τη βουλευτή, διατέθηκαν και άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ από άλλο κωδικό του προϋπολογισμού.

Η κ. Βόζεμπεργκ είναι η τρίτη μάρτυρας που καταθέτει για τα μυστικά κονδύλια. Την περασμένη Τετάρτη κατέθεσε στον εισαγγελέα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Α. Ζέπος, ενώ ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε για την υπόθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Το θέμα των μυστικών κονδυλίνων και της απαγόρευσης από τον νόμο να δίνονται στοιχεία για αυτά ακόμα και στη Βουλή, έθεσε τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας και στη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.


Ο υπουργός κ. Στ. Δήμας υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα συζητηθεί η επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της διαφάνειας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου