Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΔΙΚΗ 44 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΚΟ. Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΚΟ...

ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ; ΑΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ... ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ...
____

Σαράντα τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους Αμερικανοί και άλλοι αλλοδαποί, θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο, έγινε γνωστό από αιγυπτιακή δικαστική πηγή.

Κανένα από τα άτομα αυτά δεν είχε προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει καθοριστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δίκη έρχεται σε συνέχεια της εξονυχιστικής έρευνας στους χώρους 17 αιγυπτιακών και διεθνών ΜΚΟ υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ αυτών είναι οι αμερικανικές οργανώσεις National Democratic Institute (NDI), International Republican Institute (IRI) και Freedom House, καθώς και μια γερμανική, το ίδρυμα Konrad Adenauer.

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την αιγυπτιακή στρατιωτική εξουσία που διαδέχθηκε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την πτώση του τελευταίου τον Φεβρουάριο του 2011.

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4691921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου