Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΘΕΟΚΤΟΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!

Γκράφιτι με συνθήματα κατά των Χριστιανών έγραψαν μέλη ακραίας εβραϊκής ομάδας στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στην Ιερουσαλήμ, προχωρώντας σε παρόμοιο βανδαλισμό και σε κοντινό μεικτό σχολείο για Ισραηλνούς και Παλαιστίνιους. Η ομάδα υπογράφει ως «Μακκαβαίοι της Μιγκρόν».

Ανάμεσα στα συνθήματα που γράφτηκαν σε οχήματα και τοίχο στον περίβολο του μοναστηριού ήταν «Θάνατος στους Χριστιανούς» και «Ο Καχανέ είχε δίκιο» -αναφορά στον Μέιρ Καχανέ, ακραίων απόψεων ραββίνο που πέθανε το 1990.


Η ομάδα έγραψε επίσης συνθήματα κατά των Παλαιστινίων σε κοντινό σχολείο που απευθύνεται από κοινού σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μαθητές.

Ο πατέρας Κλαύδιος, της μονής του Τιμίου Σταυρού, σχολίασε στην Jerusalem Post: «Όλοι ξέρουν πως αυτοί που το έκαναν δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, το 92% του κόσμου στο Ισραήλ σέβεται τους Χριστιανούς και τους Έλληνες, μόνο το 8% είναι εχθρικό».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου