Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συλλαλητήρια στο Σύνταγμα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00, και την Κυριακή το απόγευμα στις 17.00.


Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση και τονίζεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα.

«Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός», διαμηνύουν δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και καλούν «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις/συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και την Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 18.00 από το ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια και την ίδια ώρα στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι και όλες στους δρόμους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για να «ματαιώσουμε σφαγιαστικό πακέτο των πιο αντεργατικών και κατεδαφιστικών μέτρων στην ιστορία της χώρας, που συναποφάσισαν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ακροδεξιάς, η τρόικα και ο ΣΕΒ τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να αποτρέψει «το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της τρικομματικής κυβέρνησης, που καταλύει κάθε ίχνος δημοκρατίας», καθώς όπως επισημαίνει, επιχειρείται «να περάσει στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, σε ένα μόνο άρθρο και σε μια μόνο ημέρα η δεύτερη δανειακή σύμβαση, το δεύτερο μνημόνιο και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», «δένοντας με αυτό τον τρόπο χειροπόδαρα για δεκαετίες το λαό και τη χώρα μας».

Τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο καταδίκασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν, μίλησε για «ηγεσία πολιτικών νάνων» που «υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ», ανοίγοντας ταυτόχρονα διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου